CHEEZY POMPOEN CROQUE (zonder kaas)

Herfstweer staat gelijk aan een goeie croque met een soepje erbij. Voor mij sowieso eentje met wat extra groenten 🥪🎃🔥 Nu pompoen terug volop in seizoen is kan ik er momenteel niet genoeg van krijgen. De smeuïgheid komt van een cashew saus waar er edelgistvlokken aan toegevoegd zijn. Edelgist is de perfecte smaakmaker als je aan (vegan) gerechten een kazige toets wil geven. Én het is gewoon ook erg voedzaam. Ze zijn rijk aan eiwitten, mineralen, vitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur. En vaak is er ook nog vit B12 aan toegevoegd (kijk je best na op de verpakking) wat het een ideale aanvulling maakt voor vegetariërs en veganisten. Voor mij een must-have in de voorraadkast! Hieronder vind je het recept voor 2 croques.

Recept ontwikkeling - Cheezy croque - Vegan - Lunch - Herfst

INGREDIËNTEN:
• 4 snedes (zuurdesem)brood
• 1/2 pompoen (Butternut of Hokkaido), snij in dunne parten
• 1/2 el rozemarijn
• handje baby spinazie
• 2 el gepekelde rode ui: 1/2 rode ui - 1 el zeezout - 2 el appelazijn - 8 el kokend water
• 2 el olijfolie + olijfolie om te bakken
• zeezout & peper naar smaak

Cashew saus:
• 200g cashews, geweekt voor min 4 uur
• 2 el edelgistvlokken
• 200ml soja melk of havermelk
• 1 teentje knoflook
• 2 el sriracha
• 1 citroen, geperst
• (optioneel 1 el witte miso voor extra umami)
• zeezout naar smaak

RECEPT:
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Plaats in een kom en voeg zeezout en appelazijn toe. Masseer goed. Voeg kokend water toe en hou deze even apart.
3. Leg de pompoen stukjes in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie, peper, zout en rozemarijn kruiden. Zet in de oven voor +- 30-40 minuten (tot de pompoen zacht is)
4. Terwijl kan je de cashew saus maken: plaats alle ingrediënten in een high speed blender en blend tot een smeuïg geheel.
5. Maak de croque: smeer op beide kanten van de boterham de cashew saus. Leg op 1 zijde de geroosterde pompoen, baby spinazie en gepekelde rode ui en leg de ze nu op elkaar. Druk goed aan.
6. Bak elke zijde in een warme pan met olijfolie tot de buitenkant mooi goudbruin in.
7. Geniet van deze heerlijke voedzame seizoenscroque!

Previous
Previous

WINTER PESTO

Next
Next

HERFSTIGE HAVERMOUT 🍂🍐