WINTER PESTO
Deze pesto doorbreekt de traditie op elke mogelijke manier. Het bevat geen kaas, pijnboompitten (🫰💰) en basilicumblaadjes. En toch is het nog steeds pesto maar dan de winter editie met boerenkool, pompoenpitten en edelgistvlokken.
Ik heb graag een potje in de koelkast staan want het past overal bij: op je toast, bij de pasta, als dip, als topping op gegrilde groenten, … Je kan deze zeker 4 dagen bewaren in de koelkast of gewoon invriezen om later te gebruiken.
INGREDIËNTEN:
• 2 boerenkool stengels
• 3 el pompoenpitten, geroosterd
• 1 teentje knoflook
• 3 el edelgistvlokken
• 6 el olijfolie
• 1/2 citroen, geperst
• zeezout en peper naar smaak
RECEPT:
1. Zet een pot met gezouten water op het vuur.
2. Snij de harde nerf uit elk blad van de boerenkool, snij grof en voeg deze toe aan het kokend water
3. Laat +-3min koken, giet af en zet de bladen in ijskoud water. Knijp het water eruit.
4. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot je een smeuïge pesto krijgt.
5. Voeg meer olijfolie of water toe tot de gewenste dikte is bereikt. Breng op smaak met peper en zout.
Tips:
- Om een extra frisse pesto te maken kan je wat citroenschil toevoegen net voor het serveren. Koop dan wel bio citroen.
- Bewaar in de koelkast in een luchtdichte glazen bokaal.